Ölbryggeri Göteborg - Läs om oss på Beerbliotek!

Och lite av vår historia också

Vi är Beerbliotek

Ett hantverksbryggeri grundat i Göteborg (Sverige) av fyra vänner från olika delar av världen.

Vår bryggfilosofi är enkel… fortsätt brygga nya öl som vi själva skulle vilja dricka.

Öl

Vårt namn härrör från det latinska ordet bibliothēca, som betyder bibliotek eller en samling böcker. Ett Beerbliotek, för oss, skulle då betyda ett ölbibliotek eller en samling öl.

Beerbliotek - Ölbryggeri

Alla våra produkter har ett nummer på sig. Detta nummer representerar antalet olika öl vi har bryggt. Även om vi har ett kärnsortiment, bryggde vi de flesta bara en gång i vårt ölbryggeri i göteborg.

I början av 2019 började vi med ”I just want you to be normal”, en ny ofiltrerad lager, som är #239.

Vår första öl var en Black Ale Chilli, en svart IPA med lite kick. Det är ölet som fick oss att komma igång. Hoppas du kommer att njuta av resten av resan med oss.

Öl från Beerbliotek
Black Ale öl

Vår historia

Vad har hänt sedan starten, och längs vägen.
2012

Adam & Richard startar hembryggning 2011 och inbjuder Darryl att gå med. I slutet av 2012 ansluter Anders och tillsammans startar vi Beerbliotek och beställer bryggsatsen.

2013

Skylten går upp och vi flyttar in i vårt bryggeri vid Sockerbruket. Bryggeriet installeras och den 19 februari brygger vi vår första öl, “Black Ale Chilli”. Totalt brygger vi 43 nya öl under vårt första år och exporterar även vår första pall till Holland. I juni går ”Bobek Citra” till Systembolaget i Sverige, och vi brygger vårt första samarbete med All in Brewing, “Mosaic is the new black Pale Ale”.

2014

Vi börjar året med att expandera, hyr ett större lager bredvid och köper ytterligare fyra 1200L jäsningstankar. Det finns mer export, denna gång till Portugal. Vår 50: e öl bryggs, ytterligare ett samarbete med All in Brewing, “Ales in Wineland”. Året avslutas med ytterligare en expansion när Gary & Niklas går med i vårt bryggeri i göteborg

2015

Öl nummer 100 bryggs, ett belgiskt kornvin. Vi uppdaterar vårt varumärke, med en total uppdatering av färg och design på våra etiketter och flyttar till vårt andra, mycket större bryggeri i Kungssten. Det första ölet vi bryggde där hette ”Back to the Future”, bryggt den 21 september. Året avslutas med några mönster för nya burkar.

2016

Öl nummer 150 släpps, ”2016 is so 2015” ett kornvin och vi brygger det första i vårt Berliner Weisse -sortiment, kallat ”I lost my cherry by the salty sea”. Vi köper en konserveringslinje från Wild Goose Canning, och mot slutet av 2016 tappar vi upp vår första öl, ”Single Hop Mosaic”. Hela bryggeriet åker på en cross -country roadtrip från Göteborg till Stockholm och vi avslutar året med att öppna vårt Brewery Tap Room.

2017

Vi blir ombedd att göra det officiella ölet till GBG Beer Week för 2017, och vi beslutar om en Session IPA och kallar det ”A moment of clarity”. Öl nummer 200 bryggs, en Havre Stout, ”Still haven’t found what you looking for?”. Vi vinner tre utmärkelser på Göteborgs Porter -festival och avslutar året med att expandera igen med köp av två 5000L -jäsningstankar.

2018

Vi firar femte året och vi släpper 10 000 burkar med vår första öl, Black Ale Chilli, på Systembolaget. Vi blir inbjudna till Borefts Beer Festival, där allt började för oss som en grupp vänner med ett intresse för öl. Året avslutas med att brygga öl nummer 240 och konservera det hela i våra helt nya märkta vita burkar, och ytterligare två investerare går med i vårt bryggeri i göteborg.

2019

Vi börjar året med att gå ihop med Cask Sweden, för att få mer öl till våra svenska konsumenter.

Några foton från vårt ölbryggeri göteborg!

Här är vårt Kungssten bryggeri och kranrum.