Beerbliotek

Det finns ett par mikrobryggerier i Sverige som får lite mer uppmärksamhet än andra. Om du har något intresse av svenska bryggerier har du säkerligen hört talas om Beerbliotek, ett projekt startat av fyra vänner. De delar alla en passion för öl och deras Beerbliotek ger dem chansen att få dela med sig av sina fynd och välsmakande produkter. Det hela började år 2013 när sydafrikanen Darryl de Necker, australiensaren Adam Norman, nya zeeländaren Richard Bull och svensken Anders Hedlund bestämde sig för att slå sina kloka huvuden ihop. De startade sitt egna projekt och lanserade 36 olika sorters öl bara under sitt första år.

Deras mål är att bjuda på välsmakande öl av högsta kvalitet. Det som gör Beerbliotek unikt är dock dess olika influenser och möjlighet att kunna producera väldigt olika produkter om de känner sig inspirerade. Deras mikrobryggeri går att hitta på Klippan i Göteborg och det är där som historien började. Adam Norman och Richard Bull driver nämligen Bar Doppio, ett populärt café som ofta gästades av Anders Hedlund och Darryl de Necker. Det tog inte särskilt lång tid innan deras gemensamma intresse för kvalitativt kaffe även fått dem att samtala om öl. Kort därefter hade de fyra vännerna åkt iväg på ölresor och införskaffat sig en Braumeister.

Beerbliotek är en besannad dröm

Det skulle inte heller dröja länge innan fler uppmärksammat de fyra vännernas passion för öl. De skaffade en lokal vid Klippans sockerbruk och Göteborgs egna Beerbliotek var fött. I närheten kan besökare med lätthet ta sig till andra anrika lokaler, bland annat Carnegiebryggeriet. Från de vackra lokalerna har de producerat ett stort antal ölsorter och de är i full färd med att förändra definitionen av bryggerier. Istället för att producera ett litet antal öl i samma stil har killarna kört på det rakt motsatta. Därav kommer namnet som refererar till bibliotek, varenda gång man besöker det så lär man sig något nytt.

Beelblioteks sortiment

Beelbliotek är det perfekta stället att förkovra sig i allt som har med öl att göra. Sortimentet är noga utvalt och bjuder på det bästa som finns att hitta på marknaden. Nyfiken på vad som erbjuds? Ta då en titt på hemsidan. Utöver standardsortimentet som alltid finns tillgängligt, erbjuds ytterligare ett sortiment som är tidsbegränsat (så kallade one-off batches). Då dessa är bristvaror gäller det att passa på medan de finns på lager.

Anordna en ölfest på Beerbliotek

Hos Beerbliotek, på Sockerbruket bryggeriet i Göteborg, finns möjligheten att anordna ett slutet evenemang för dig och dina vänner. Ni kan vara minst 15 personer och max 35 personer i sällskapet. I evenemanget ingår gratis öl, en rundvisning av bryggeriet, en måltid samt ölprovning av tre olika ölsorter. Allt i allo tar det cirka 2-3 timmar, och priserna varierar från 395 kr under veckodagar, till 450 kr under helger (fredag-lördag). Under söndagar har Beerbliotek stängt.

Beerbliotek är det perfekta stället för den ölintresserade att bjuda till fest, och lämpar sig för såväl privata fester med vänskapsgänget som med företaget. Det finns möjlighet att anpassa evenemanget efter egna önskemål.

Beerbliotek har ett stort antal goda ölsorter